Geachte gast,
Voor aanvang van uw arrangement krijgt u een duidelijke persoonlijke uitleg en rondleiding van onze medewerksters en zal u worden gewezen op onze huisregels, zichtbaar in de omkleedruimte, waar iedereen zich aan dient te houden.

HUISREGELS

Artikel 1. Indien u te laat bent aangekomen is het niet van zelfsprekend dat u langer mag blijven. In overleg met de medewerkster kunt u tegen een meerprijs eventueel langer blijven (indien er geen andere gasten na u komen).
Artikel 2. Tijdens uw uitleg krijgt u te horen hoe alle faciliteiten werken. U dient zich te houden aan deze uitleg. Onze apparatuur dient u volgens uitleg aan en uit te zetten. Nooit alle faciliteiten gelijktijdig aanzetten i.v.m. onnodig stroomverbruik en storingen met stroom.
Artikel 3. De Wellness ruimte is schoon en correct aangeboden en het is niet toegestaan om de ruimte vuil en beschadigd achter te laten. Indien de ruimte extreem nat achtergelaten is of erg vuil einde arrangement, zal onze medewerkster u daar op wijze en daar extra schoonmaakkosten voor in rekening brengen, namelijk € 35,-
Artikel 4. Na afloop van ieder arrangement zal onze medewerkster een eind inspectie houden en zal worden gekeken of u de ruimte correct heeft achtergelaten. Indien er schades zijn zal u door de directie aansprakelijk worden gesteld. U dient ons schadeformulier einde arrangement in te vullen en deze zal worden afgegeven aan de directie om vervolgens de kosten te verhalen bij uw verzekeraar. Mocht u niet mee willen werken, bellen wij direct de politie.
Artikel 5. Indien u de Wellness ruimte eerder gaat verlaten zal er geen restitutie plaatsvinden.
Artikel 6. Bij gebruik van onze badjassen en handdoeken dient u deze einde arrangement weer netjes aan te bieden aan onze Wellness medewerkster. Indien er tijdens inspectie blijkt dat er handdoeken / badjassen ontbreken of niet meer aanwezig zijn in de Wellness, berekenen wij u € 25,- extra per handdoek of badjas.
Artikel 7. Douchen is verplicht alvorens gebruik te maken van onze faciliteiten.
Artikel 8. Het is verboden in ons complex producten toe te voegen in de jacuzzi.
Artikel 9. In geval van een dreigende situatie of diefstal doen wij direct aangifte bij de politie.
Artikel 10. WELLNESS PRIVE PURMEREND houdt zich niet aansprakelijk voor eventuele vermissing of diefstal van door de gast meegebrachte goederen of waardevolle voorwerpen en aanvaardt geen aansprakelijkheid voor letsel aan personen en/of schade aan goederen.
Artikel 11. In de Wellness ruimte is een minibar aanwezig. Alle dranken worden standaard einde arrangement aangevuld. Alle dranken die ontbreken tijdens de eind inspectie zal u moeten betalen.
Artikel 12. Indien er tijdens uw arrangement onduidelijkheden zijn over de uitleg, kunt u altijd even bij onze medewerkster langs lopen, ook voor vragen betreffende de faciliteiten.
Artikel 13. Betaling is altijd einde uw arrangement en de afgesproken prijs is het bedrag wat u betaald aan de hand van uw reservering.
Artikel 14. Wellness privé Purmerend staat voor kwaliteit en dienstverlening. Wij zullen al onze gasten met respect behandelen en verwachten dat ook van uw kant. Indien er zaken zijn waar u niet mee eens bent kunt u dit gewoon op correcte wijze kenbaar maken bij onze medewerkster en wij zoeken voor u een goede oplossing indien mogelijk.
Artikel 15. Het is niet toegestaan foto- of filmopnamen te maken van onze medewerksters.
Artikel 16. WELLNESS PRIVE PURMEREND werkt volgens strikte hygiënische kwaliteitsnormen HACCP, ISO 9001, MVO beleid en ISO 14001 Milieu managementsysteem en borgen de kwaliteit van dienstverlening altijd.
Artikel 17. Er mag NIET in het Wellness centrum gerookt worden. Wel mag u roken op ons dakterras of op het balkon bij ons restaurant.
WIJ WENSEN U EEN PRETTIG VERBLIJF!
Copyright ® 2018 WELLNESS PRIVÉ PURMEREND. Alle rechten voorbehouden.